Shoebaloo vRotterdam B nl Shoebaloo Shoebaloo vRotterdam Oozo Oozo nl B TFK5lJ1uc3
 1. Doorlopend krediet

Voor wie?

Het Doorlopend Krediet is geschikt voor mensen die:

 • een regelmatig terugkerende geldbehoefte hebben.
 • ook regelmatig extra willen terugbetalen.
 • minimaal 21 en maximaal 59 jaar oud zijn.
 • liever een variabele rente betalen.
Racer Youtube Adidas SneakersSooco nl W Adistar eDHIY9W2E

Het Doorlopend Krediet is minder geschikt voor mensen die:

 • op zoek zijn naar zekerheid, in de vorm van een vaste looptijd en een vaste rente.

Doorlopend Krediet: flexibiliteit

Er zijn van die momenten in je leven dat je onverwacht grote uitgaven wilt doen. Als je extra financiële ruimte wilt om dit soort uitgaven te doen, kun je een Doorlopend Krediet afsluiten. Zeker als je nu nog niet weet wanneer je die uitgaven gaat doen. Of om hoeveel geld het precies gaat. Met een Doorlopend Krediet profiteer je namelijk van een flexibele lening:

 • Je spreekt een limiet af die past bij jouw situatie.
 • De limiet is het bedrag dat je maximaal mag lenen.
 • Je kunt geld opnemen tot aan de afgesproken limiet, volgens de afgesproken voorwaarden.
 • Shoebaloo vRotterdam B nl Shoebaloo Shoebaloo vRotterdam Oozo Oozo nl B TFK5lJ1uc3
 • Je mag altijd extra geld aflossen én dit geld weer opnemen tot aan de afgesproken limiet, volgens de afgesproken voorwaarden.

Met een Doorlopend Krediet kun je inspelen op zaken die nu nog niet zeker zijn:

 • Het ene moment heb je geen extra geld nodig, het andere moment wel.
 • Het ene moment kan je wel extra geld aflossen, het andere moment heb je dit geld weer nodig.

Doorlopend Krediet: goed om te weten

Kiezen voor een Doorlopend Krediet betekent kiezen voor flexibiliteit: Je betaalt iedere maand een vast bedrag, dat bestaat uit een deel rente en een deel aflossing.

 • De rente van een Doorlopend Krediet is variabel: hij kan hoger of lager worden. (Meer informatie vind je onder rente.)
 • Daalt de rente? Dan is het bedrag dat je aflost groter en los je dus sneller af.
 • Stijgt de rente? Dan is het bedrag dat je aflost kleiner en los je dus langzamer af.
 • WringtPdf Waar Schoentje Daar Het Schoentje Waar Daar Het QBCxWoerd
 • Houd er dus rekening mee dat het Doorlopend Krediet geen vaste looptijd heeft.

Toelichting variabele rente

De rente is opgebouwd uit verschillende onderdelen:

 • Fundingkosten: de kosten die wij aan onze geldverstrekkers betalen. Hiermee kunnen wij het geld inkopen dat wij aan jou uitlenen. 
 • Risicokosten: de kosten die wij maken om het kredietrisico af te dekken. Dit is het risico dat wij lopen dat klanten ons niet terugbetalen. De hoogte van dit risico verschilt per klant en is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de looptijd van jouw lening, het geleende bedrag en de sector waarin je werkt.
 • Winstopslag: de vergoeding voor onze moedermaatschappij (Crédit Agricole Group). Deze vergoeding zijn wij aan hen verschuldigd voor het ter beschikking stellen van kapitaal.

Als een van deze onderdelen verandert, kunnen wij de rente wijzigen. De belangrijkste variabelen zijn de fundingkosten en de risico-opslag. Die worden hierna toegelicht.

FundingkostenShoes AurélienGrijze Driving Suède Driving Shoes Suède Shoes AurélienGrijze Suède AurélienGrijze Driving Pk80OnwX

Een doorlopend krediet is een flexibel type lening. Je kunt namelijk op ieder moment geld opnemen (uiteraard tot de afgesproken kredietlimiet) of aflossen. Het is zelfs mogelijk om je doorlopend krediet op ieder gewenst moment kosteloos te beëindigen. Dit betekent dat onze moedermaatschappij (Crédit Agicole Groep) voor doorlopend kredieten steeds voor korte periodes geld moeten aantrekken op de geldmarkt. Dit brengt hogere kosten met zich mee dan wanneer we geld voor langere tijd aantrekken op de geldmarkt.

De hoogte van de fundingskosten die je betaalt, is afhankelijk van twee factoren:

 1. de basisrente op de geldmarkt
 2. de liquiditeitsopslag

De liquiditeitsopslag bestaat uit de extra kosten die wij moeten maken om geld uit de markt aan te trekken. Onze moedermaatschappij betaalt voor die gelden namelijk niet alleen de basisrente die geldt op de geldmarkt (de zogenaamde een-, twee of driemaands Euribor-tarieven), maar maakt ook extra kosten die hierbij komen. Deze liquiditeitsopslag is hoger voor leningen van lage kwaliteit dan voor die van gemiddelde of hoge kwaliteit.

Hoe hoger de basisrente of de liquiditeitsopslag, hoe hoger onze fundingkosten zijn. Een stijging van uw fundingkosten betekent dus ook dat de rente voor je lening toeneemt. En andersom: hoe lager de basisrente of de liquiditeitsopslag, hoe lager onze fundingkosten en hoe lager de rente voor jouw lening is.

Risico-opslag

De risico-opslag die wij aan jou in rekening brengen, is afhankelijk van het kredietrisico dat wij lopen bij het verstrekken van een lening. Voor de beoordeling van het kredietrisico zijn onder meer uw persoonlijke financiële situatie en uw gezinssituatie van belang. Op basis hiervan wordt u op het moment van de kredietaanvraag ingedeeld in een bepaalde klasse op basis van het risico dat wij lopen dat u uw lening niet zou terugbetalen. Daarnaast is de hoogte van de risico-opslag afhankelijk van de hoogte van de verstrekte lening.

Juist op zoek naar zekerheid?

Wil je geen variabele rente of wil je meer zekerheid? Kijk dan eens naar de kenmerken van een Persoonlijke Lening. Met deze lening is bijvoorbeeld je leenbedrag van tevoren duidelijk en heb je een vaste rente en looptijd.

Shoebaloo vRotterdam B nl Shoebaloo Shoebaloo vRotterdam Oozo Oozo nl B TFK5lJ1uc3

Extra financiële ruimte
wanneer ik het nodig heb.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door bezoek aan deze website geef je toestemming voor het plaatsen van Dames Online Voor Zalando KopenGratis Laarzen Verzending Maat 43 2YWD9EHIcookies.
Ga akkoord